Martijn Koning is onlangs bedreigd door Javier Guzman.

In Pauw vertelde de cabaretier woensdagavond dat hij aangifte heeft gedaan tegen Guzman, ook cabaretier, en zijn voormalige huisgenoot Jim Speelmans, die hem samen met de dood zouden hebben bedreigd en zouden hebben geprobeerd te mishandelen.

Volgens Koning zijn Guzman en Speelmans woensdagochtend aangehouden. Vorige week meldde RTL Boulevard al dat Koning aangifte had gedaan, maar toen was nog niet duidelijk tegen wie en waarom.

RTL wist te melden dat Guzman en Speelmans boos Konings huis waren ingevallen, omdat Koning dit jaar in plaats van Guzman op verzoek van BNN/VARA de eindejaarsconference Sint & Nieuw mag doen.

"Ze zeiden: 'Binnen tien minuten ben je dood'", vertelde Koning in Pauw over de inval, die rond 6.00 uur 's ochtends plaatsvond.

"Meneer Guzman stond er met een stroomstootwapen. Het ging erom dat ik dingen had gejat. Ze stonken allebei naar drank, er was drugs in het spel." 

Worsteling

Er ontstond een fysieke worsteling, waarbij Guzman Koning ervan beschuldigde de conference te hebben gestolen. Toen Koning de politie probeerde te bellen, sloeg het tweetal de telefoon uit zijn handen.

Guzman en Speelmans wilden volgens presentator Jeroen Pauw niet reageren. Volgens Koning ontkennen ze niet dat ze bij hem zijn geweest, maar beschrijven zij het incident als een woordenwisseling. Hij zegt zich zorgen te maken over Guzman. "Die jongen moet zo snel mogelijk worden opgenomen. Hij is gewoon aan het doordraaien.”

Tweede aangifte

Ook cabaretier Martijn Oosterhuis heeft aangifte gedaan tegen Guzman. Hij werd een tijdje geleden na afloop van een show door Guzman bedreigd met de dood, vertelde hij in Pauw.

Guzman was op dat moment volgens hem onder invloed van drugs. Oosterhuis deed niet direct aangifte, maar nadat hij het verhaal van Koning hoorde besloot hij ook naar justitie te stappen.