Afrojack harkt naar eigen zeggen helemaal geen 22 miljoen dollar (ruim 17 miljoen euro) per jaar binnen. Dat salaris bedeelde het Amerikaanse zakenblad Forbes de Nederlander eerder dit jaar toe.

"Ik ben zeker niet arm, maar zo rijk als ik volgens dat Forbes-lijstje met rijkste dj's ben, ben ik bij lange na niet", stelt Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, woensdag in Metro.

Rijk worden is niet Van de Walls drijfveer. "Van rijk zijn word je volgens mij alleen maar lui", zegt de 27-jarige dj. "Ik heb niet eens een eigen huis meer, ik ben alleen nog maar onderweg. Ik investeer zoveel mogelijk terug in mezelf, in mijn show."

Zijn shows moeten volgens Van de Wall volledig om hem draaien. "Als het publiek voor Afrojack komt, moeten ze ook Afrojack krijgen", redeneert de dj. "Ik heb veel naar rock- en popconcerten gekeken, om te zien hoe zij het doen. U2 speelt gewoon de hele avond nummers van U2, met hooguit een of twee covers tussendoor. Of neem een schrijver: die gaat op een lezing toch ook niet voordragen uit andermans boek?"

Van de Wall wil dat zijn optredens memorabel zijn. "Ik wil meer zijn dan zomaar een dj, ik ben ook een artiest. Ik wil iets vertellen, iets neerzetten dat er over tien jaar nog kan staan."