In september 2012 kondigden Amy Poehler en Will Arnett aan dat ze gingen scheiden. Poehler laat in haar memoires weten dat ze haar echtscheiding absoluut niet als falen ziet. Wel heeft het haar veel pijn gedaan.

Dat meldt Hello Magazine, die een gedeelte van de memoires in bezit heeft.

Eind deze maand brengt de actrice het boek Yes Please uit, waarin ze het dus onder andere over haar scheiding met Arnett heeft.

"Het proces van een echtscheiding kun je vergelijken met een deken waarop je alles wat je dierbaar is, legt, het vervolgens in de lucht gooit en moet toekijken hoe alles kapot valt."

Poehler wil niet al te veel te vertellen over haar scheiding, maar wil wel zeggen dat het ongelofelijk pijnlijk was. "Het voelt alsof je heel erg alleen bent, terwijl iedereen in je omgeving zegt dat scheidingen tegenwoordig heel vaak voorkomen. Je mag je niet speciaal voelen, terwijl je ongelofelijk veel pijn lijdt", vervolgt de actrice.

Toch heeft het niet alleen maar pijn opgeleverd. Poehler is blij dat haar ex-man zeer goed voor de kinderen zorgt. "Ik ben er trots op hoe Arnett en ik samen voor onze kinderen zorgen. Ik ben blij dat hij de vader van mijn kinderen is. Mede daardoor denk ik dat ons tienjarig huwelijk geen mislukking was."