De jonge boyband B-Brave wil de landsgrenzen over. "We gaan Engelstalig proberen. Nederland is klein en biedt veel kansen om de grens over te gaan", zegt bandlid Kaj van der Voort (18) tegen Metro.

B-Brave kwam met debuutalbum De eerste date op één binnen in de iTunes-lijst en de bandleden zijn populair.

Maar de landsgrenzen over gaan, zal nog een hels karwei worden. De jongens moeten muziek maken gewoon combineren met school.

"We maken de schooldingen en het uitgaan gewoon mee. Alleen zitten we in de avond vaak in de bus naar optredens. De volgende ochtend zitten we weer om half negen op school."

Optreden vinden de jongens nog steeds het leukste om te doen. "Tijdens de Tina-dag zaten we met z’n vijven in een Duinrellhuisje. Toen hebben we tot diep in de nacht muziek gemaakt", aldus Van der Voort.

"We hadden alle gordijnen dicht, maar toch liepen er vijftig meiden rond het huis. Op Twitter circuleerden foto’s waarop ze hun oor tegen het huisje drukten om naar ons te luisteren. Het komt dan wel echt dichtbij."

Dat het toevalligerwijs vijf jonge aantrekkelijke mannen zijn, is volgens de zanger geen trucje van producers. "Grappig dat je dat zegt, maar wij zijn nu met z’n vijven beste vrienden. Het klikt en daar komt het beste uit."