Rob de Nijs (71) heeft een lange en mooie carrière. Maar net als U2 vraagt De Nijs zich wel eens af of hij nog relevant is.

 "Iedereen vraagt zich dat waarschijnlijk weleens af. Maar ik merk dat ik er nog toe doe."

"De zalen zitten vol, ik krijg mooie recensies, fans reageren enthousiast", zo vertelt de zanger in het magazine van het AD.

"Dan ga ik me niet constant vermoeien met de vraag hoe relevant ik precies ben. Ik heb vrienden en familie wel gevraagd om het me recht in mijn gezicht te zeggen als ik op het podium niet goed genoeg meer ben. Dan houd ik er onmiddellijk mee op. Het is niet de bedoeling van een passie dat het pijnlijk wordt."

Hoe ouder De Nijs wordt, hoe anders hij er tegenaan kijkt. "Apart hoe je perspectief verandert: ik vond mijn vader op zijn 40ste een oude lul. Nu denk ik: ik kan nog jaren door met albums maken en touren."

Belinda Meuldijk

Naast zijn muzikale succes gaat het privé ook weer allemaal goed. Zo verzoende hij zich bijvoorbeeld met ex Belinda Meuldijk. "We zijn weer helemaal on speaking terms, er heerst vrede alom. Eigenlijk hebben wij nooit ruzie gehad. Het waren onze advocaten die er in het openbaar een toestand van maakten. Daardoor zijn we meegesleept."

En ook het krijgen van een derde kind, Julius is inmiddels 2, is goed uitgepakt. "Nog een kind krijgen is een van de beste beslissingen in mijn leven geweest. Julius heeft mij een betere man gemaakt, iemand met meer verantwoordelijkheidsgevoel. Ik zit vol energie, ben alerter. Ik weet nu dat het niet om mij draait."

Met zijn derde vrouw Jet is hij naar eigen zeggen 'dolgelukkig'. Aan de stempel 'liefde van zijn leven' wil De Nijs zich niet wagen. "Of je nu 20 bent of 70: je weet nooit zeker wie de liefde van je leven is. Op dit moment is zij mijn grote liefde. Eén ding is wel duidelijk: ik ben inmiddels zo oud dat ik niet weet of ik deze liefde overleef."