Amal Alamuddin, echtgenote van Hollywoodacteur George Clooney, maakt zich op voor een reis naar Athene volgende week om daar de Griekse overheid van juridisch advies te voorzien over oude Griekse kunstschatten die in handen van het Verenigd Koninkrijk zijn.

Het gaat om de zogeheten Elgin Marbles, verschillende soorten marmeren beeldhouwwerken afkomstig uit de Parthenon tempel op de Akropolis in Athene.

De kunstschatten zijn 2.500 jaar oud en werden tweehonderd jaar geleden door de Britse diplomaat Lord Thomas Bruce, de graaf van Elgin, meegenomen naar Londen. Daar zijn ze te zien in het British Museum. Samen met een collega zal Alamuddin met onder anderen de Griekse premier Antonis Samaris over het onderwerp praten, meldt New York Daily News.

Alamuddin's echtgenoot liet zich in februari al eens ontvallen dat het Verenigd Koninkrijk zou kunnen overwegen de beeldhouwwerken terug aan Griekenland te geven. De acteur is zelf ook alweer aan het werk. Clooney verscheen donderdag in New York op Comic Con om zijn film Tomorrowland te promoten.