Sylvie Meis heeft niemand nodig om zich gelukkig te voelen. "Ik ben blij dat ik nu een punt in mijn leven heb bereikt, waarop ik geluk uit mijzelf haal en niet meer uit anderen. Dat is een grote rijkdom", zegt ze tegen NU.nl. 

De presentatrice zegt dat ze door dat geluksgevoel beter in haar vel zit en dat ook uitstraalt.

"Je ziet het terug in iemands ogen, die blijheid. Ik haal geluk uit mijn zoon, maar ook uit mijn zelfbewustzijn en de rust die ik heb teruggevonden in mijn leven."

Meis heeft, na een heftige tijd waarin ze scheidde van echtgenoot Rafael van de Vaart, nu weer een stabielere periode, waarin ze nieuwe kanten van zichzelf ontdekt. Nog voor ze een relatie kreeg met de Amerikaanse zakenman Samuel Deutsch merkte ze al dat ze zich weer sexy voelde.

"Ik doe niet anders nu ik een relatie heb, kleed me ook niet anders. Ook toen ik vrijgezel was heb ik dat sexy gevoel in mezelf gevonden, net als mijn vrouwelijkheid. Dat wil ik ook uitstralen."

Lingerie

De presentatrice ontwierp voor lingeriemerk Hunkemöller een lijn, waarvoor ze inspiratie haalde uit haar liefde voor Londen. Meis zegt lachend "heel blij te worden van zichzelf in lingerie" en dat blije gevoel ook aan andere mensen te willen meegeven.

"Ik draag lingerie echt puur voor mezelf, omdat ik er blij van word. Dat wil ik anderen ook meegeven: ondergoed dragen moet je toch, waarom er dan niet blij van worden?"

Meis (36) voelde toen ze jonger was wel eens de druk om af te vallen, maar volgens de blondine is het tegenwoordig een trend om weer vrouwelijker te zijn en daar wordt ze blij van. "Vroeger wilde ik een lat worden. Geen billen, geen heupen, geen borsten. Nu gaan alle liedjes over ronde billen, mooie borsten. We vieren het vrouwelijke figuur. Dus vier ook vooral je eigen lichaam, laten we gewoon allemaal goed in ons vel zitten."