Amanda Bynes is niet meer welkom op de modeschool waar ze tot voor kort studeerde. 

Volgens entertainmentsite TMZ heeft het Fashion Institute of Design and Merchandising in Irvine haar vorige maand de deur gewezen.

De 28-jarige actrice kwam deze week voor de zoveelste keer negatief in het nieuws. Amanda werd zondag door agenten van de weg geplukt en bleek onder invloed te zijn. Toxicologisch onderzoek wees uit dat ze het stimulerende middel Adderall had gebruikt. De dokter had dit medicijn voorgeschreven, maar dat was geen excuus om ermee achter het stuur te kruipen. Na het betalen van een fikse borgsom werd Bynes vrijgelaten.

Voor klasgenoten van de gevallen Nickelodeon-ster is het allesbehalve verrassend dat ze zich weer in de problemen heeft gewerkt. Amanda zou zich al maanden vreemd gedragen op school.

Meerdere leerlingen zeggen tegen TMZ dat ze constant stoned in de les zat, als ze überhaupt al kwam opdagen. Meestal was het duidelijk te merken dat Bynes had geblowd, omdat ze een zonnebril droeg en uit het niets de slappe lach kreeg.

Verschrikkelijke ruzies

Het kwam ook geregeld voor dat Amanda juist heel erg boos werd, vertelt klasgenoot Rachel Loritz. De Hairspray-ster zou op school 'verschrikkelijke ruzies' hebben uitgevochten.

Ook betaalde ze medestudenten naar verluidt om haar huiswerk te maken. Verder zou Bynes tijdens een examen hebben afgekeken. Toen ze werd betrapt, volgde opnieuw een woedeaanval. Het is niet bekend of haar vertrek daar iets mee te maken heeft.