Joran van der Sloot heeft van gevangenisbewakers gehoord dat hij vader is geworden. Zondagnacht beviel zijn vriendin Leidy Figueroa van zijn dochter Dushi Trudie.

Terwijl het nieuws al bekend was, kreeg de veroordeelde Van der Sloot het nieuws dinsdag pas te horen. Dat meldt zijn advocaat aan het televisieprogramma Shownieuws.

Volgens de raadsman is Van der Sloot "erg verheugd" over het nieuws. Moeder en kind maken het goed, maar de bevalling was zwaar.

De naam Dushi is door de vrouw van Joran verzonnen. In het Papiaments betekent het 'zoet'. De tweede naam heeft Joran gekozen. Trudie is een verwijzing naar zijn oma.

Gevangenis

Van der Sloot zit in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in het zuiden van Peru. Hij werd onlangs naar de beruchte gevangenis overgeplaatst, omdat hij twee mobiele telefoons op zak zou hebben gehad.

Uit protest tegen de overplaatsing is hij in hongerstaking gegaan. Zijn advocaat bevestigt tegenover Shownieuws dat hij nog altijd niet eet. Zijn gezondheid zou ernstig achteruit zijn gegaan.