Dries Roelvink hoopt dat hij in de toekomst in de media kan lezen dat zijn zoon Dave onschuldig is. "Loopt het anders, dan zal ik diep teleurgesteld zijn."

"Dat betekent dan dat hij tegen mij heeft gelogen", zegt de zanger tegen Story.

Hij voegt er aan toe dat hij de verhalen van zijn zoon heeft gehoord. "En ik geloof ik hem op zijn woord."

Dave Roelvink wordt er van verdacht dat hij medeverantwoordelijk is aan de diefstal van spullen ter waarde van duizenden euro's, uit de woning van een kennis.

De zoon van de volkszanger kwam daarna geregeld in opspraak, mede door een video die op het internet terechtkwam waar Dave seksuele handelingen verricht met het meisje van wie het huis is.

Roelvink hoopte met de ouders van het meisje te kunnen afspreken, maar daar is het nog niet toe gekomen. "Maar zij wilde het bij hen thuis doen en ik zag mij niet zitten in de woning waar alles is gebeurd."

Schoon schip

Dave zegt tegen het blad dat hij graag schoon schip wil maken. "Ik wil mensen laten inzien dat ze mij hebben veroordeeld op niet. Voor mijn gevoel ben ik al veroordeeld door alles wat naar buiten gekomen is."

Het model heeft aan zijn nachten in de cel angstaanvallen overgehouden. "Het heeft zoveel impact op mijn leven gehad. Ik hoop dat dit uiteindelijk slijt."