Ondanks zijn rol in de populaire Amerikaanse serie The Bold and the Beautiful denkt Ferry Doedens nog niet aan een carrière in de Verenigde Staten.

"Het gaat wel goed, eigenlijk", zegt Doedens in Amsterdam, waar de opnames zijn. Wel is de acteur erg blij met zijn rol in de populaire serie. "Het gaat beter dan ik had verwacht. Mijn collega's vinden dat ik hartstikke goed Engels praat."

Zo'n Amerikaanse productie smaakt voor Doedens echter nog niet naar meer. "Het is geen droom om een carrière in Amerika te hebben. En het is ook geen droom geweest om in The Bold and the Beautiful te spelen, want daar keek ik nooit naar."

"Misschien dat ik over tien jaar die stap wil maken, maar ik zit nu nog goed in Nederland. Ik ben nog niet weg", vervolgt de acteur.

Eric Forrester

De 24-jarige soapster speelt de Nederlandse pr-man van Forrester Creations, het bedrijf van personage Eric Forrester. "Het enige dat ik weet is dat ik vijf afleveringen meespeel en dat mijn personage een sleutelfiguur is", zegt de acteur.

Hij kreeg de rol mede dankzij royalty-verslaggever Marc van der Linden. "Marc van der Linden kent de producers van The Bold and the Beautiful en zij vroegen hem of hij nog een goede Nederlandse acteur kende."

Bekijk een deel van het interview met Ferry Doedens:

"De cast komt is momenteel in Nederland voor een officiële fan show en dan worden hier ook een paar afleveringen opgenomen. En Marc tipte mij. Superleuk natuurlijk, hij krijgt een flinke bos bloemen!", vertelt hij.