AMSTERDAM - Nieuwslezeres Debby Petter gaat het NOS-journaal verlaten. Dit meldt de site tv.babes.com. Volgens hen vindt Debby het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Debby Petter

Debby presenteert het NOS-journaal en af en toe het Jeugdjournaal. Dat doet ze onder haar eigen naam. Ze zou zich door haar huwelijk met caberetier Youp van 't Hek ook 'mevrouw Van 't Hek' kunnen noemen. Youp zei ooit in zijn programma: "Mijn vrouw is voorleesmoeder bij het NOS Journaal". Het stel woont in Amsterdam en heeft 2 kinderen, Julius en Anna.

De brunette begon haar TV carrière bij de Amsterdamse zender AT5, voor veel tv-medewerkers het voorstation van de landelijke omroep. In 1993 ging Debby zich bezig houden met 'emotie-tv'. Ze werd presentatrice van 'Spoorloos', het programma met mensen die een bekende of familielid kwijt waren. Debby Petter zei toen: 'Ik heb vreselijk lang getwijfeld of ik "ja" moest zeggen tegen het aanbod om Spoorloos te gaan presenteren [...] Want thuis noemden we het altijd een van de natte programma's.' (VARA-TV-magazine, 1993).

In 1996 gaat Debby naar het NOS Journaal. Ze is ook columniste voor het blad MUG. MUG staat voor Maandblad Uitkerings Gerechtigden Amsterdam. Het is niet bekend wat de presentatrice nu gaat doen.