Stephen Fry heeft cocaïne gesnoven in Buckingham Palace, de officiële residentie van koningin Elizabeth. En ook in de Eerste en Tweede Kamer van het Verenigd Koninkrijk en het hoofdkantoor van de BBC gebruikte de schrijver en komiek.

Dat zegt hij in zijn nieuwe memoires, waarin hij ingaat op zijn jarenlange verslaving.

In het boek, More Fool Me dat donderdag verscheen, schrijft de 57-jarige Fry dat hij zich voor zijn daden wil verontschuldigen.

"Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om mijn excuses aan te bieden aan de eigenaren van de nobele en minder nobele plekken en honderden huizen, kantoren, dashboards van auto's, tafels en schoorsteenmantels die ik in diskrediet gebracht heb."

'Uren weggesnoven'

In het derde deel beschrijft hij zijn eerste ervaring met cocaïne in 1986, waarna hij vrijwel direct verslaafd raakte. Fry, die eerder al heeft bekend een zware cokeverslaving te hebben gehad, zegt in het boek spijt te hebben.

"Ik heb tientallen, zo niet honderden duizenden ponden, en net zoveel uren weggesnoven terwijl ik die tijd had kunnen gebruiken om op te treden, te schrijven, na te denken, te oefenen en te leven", schrijft hij volgens de Britse krant The Telegraph.

Hij nam de drugs overigens niet omdat hij ongelukkig was. "Ik nam het omdat ik het heel, heel fijn vond", aldus Fry.