George Clooney en Amal Alamuddin trouwen maandag in het stadhuis van Venetië. De straten rondom het stadhuis worden die middag afgesloten.

Dat blijkt uit een schriftelijke aankondiging van de gemeente voor bewoners van de Italiaanse stad.

De stad verwacht rond het stadhuis veel mensen die "worden aangetrokken door de glamour rondom het evenement". Om de openbare veiligheid te waarborgen wordt het stadsdeel maandag tussen 12.00 en 14.00 uur afgesloten.

De aankondiging werd donderdag op de website van de gemeente geplaatst, wat volgens The Guardian het eerste formele bewijs was dat de bruiloft er gaat plaatsvinden.

De receptie vindt naar verluidt zaterdag al plaats, in het super-de-luxe hotel Aman Canal Grande. Zo'n zestig gasten zijn uitgenodigd, onder wie Brad Pitt, Angelina Jolie en Matt Damon.

Omdat burgerlijke huwelijken in Italië in een gebouw van de gemeente moeten plaatsvinden, is de ceremonie waarmee Clooney en Alamuddin officieel man en vrouw worden pas maandag. Clooney's vriend en oud-burgemeester van Rome Walter Veltroni zal deze ceremonie uitvoeren.

Gevraagd naar meer informatie, liet een woordvoerster van de gemeente weten dat dit "dit allemaal beschermd is door privacyregels".