Lieke van Lexmond is woensdag bevallen van een zoon. Ze is voor de eerste keer moeder geworden.

Dat maakt de actrice op haar Instagram profiel bekend. "Je bent een droom!", schrijft Van Lexmond op haar profiel.

"Het is ongelooflijk mooi om dit mee te mogen maken", zegt ze over de geboorte in RTL Boulevard.

Het zoontje van Lieke van Lexmond en Bas van Veggel draagt de naam Vik Barthélemy. De 32-jarige presentatrice en haar vriend Bas van Veggel kozen voor een voornaam met drie letters omdat dit traditie is bij zijn familie.

"Vik vonden we gewoon heel leuk en kordaat, een sterke naam. En Bas en ik zijn samen op een bijzondere vakantie naar Barthélemy geweest. We keken elkaar toen in de ogen en dachten: we zouden zo graag een kindje met elkaar willen. Dus dat heeft nog een extra lading."

Pittig 

In totaal nam de bevalling twee dagen in beslag. "Ik was al over tijd. Het duurde maar en het duurde maar. Hij zat veel te lekker, volgens mij", aldus Van Lexmond.

"Op een gegeven moment zijn we naar het ziekenhuis gegaan om in te leiden. Dinsdagochtend is het allemaal begonnen en uiteindelijk zijn we gisteravond laat bevallen. Dus we zijn twee dagen zoet geweest. Maar het was fantastisch. De mensen in het ziekenhuis waren geweldig, we werden zo goed begeleid. Het was echt heel gaaf."

Van Lexmond moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. "Het was toch wel wat pittiger dan we dachten. Maar met de kleine gaat het heel goed. Dat is wel echt het allerbelangrijkste."

Zin

Eerder liet Van Lexmond weten dat ze 'onwijs veel zin' had in de bevalling. "Iedere keer als ik wat voel of denk te voelen, is het ook wel spannend. Je weet natuurlijk niet wat je kan verwachten qua bevalling en hoe dat is. Maar alles staat klaar, al een tijdje."