Sarah Hyland heeft een straatverbod aangevraagd voor haar ex-vriendje. De Modern Family-ster meent te zijn geduwd en te zijn bedreigd. Haar vriendje zou daarnaast een poging hebben gedaan haar te wurgen.

Dat schrijft TMZ, die de aanklacht in handen heeft.

De actrice meent dat haar vriend haar de afgelopen vier jaar zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld heeft. Matthew Prokop zou Hyland eens tegen een auto hebben geduwd terwijl hij een poging deed haar te wurgen.

"Zijn grip was zo strak dat ik niet kon ademen of spreken, ik vreesde voor mijn leven", aldus Hyland (23) in de aanklacht.

De actrice zou Julie Bowen, die haar moeder speelt in Modern Family, gevraagd hebben om er bij te zijn als ze de relatie verbrak om op die manier de breuk op een vredige manier te laten verlopen.

Prokop zou een aansteker naar het gezicht van Hyland hebben gegooid, waarna Bowen tussen hen in stapte en Hyland zei te vertrekken omdat ze niet veilig was.

Het ex-vriendje zou daarnaast gedreigd hebben een van haar huizen in de brand te steken en dat hij haar hond zou afpakken. 

Prokop moet nu op zo'n 100 meter afstand van Hyland blijven, zo heeft de rechter besloten.