De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood onthult in haar autobiografie dat ze werd mishandeld door Malcolm McLaren, met wie ze lange tijd samenwoonde.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

“Hij is nu dood, dus ik kan het nu bekend maken: hij was heel gemeen", zo schrijft Westwood in haar autobiografie. "Op het persoonlijk vlak en het professionele vlak."

De twee hadden een gewelddadige relatie: "Ik sloeg Malcolm en op een dag sloeg hij terug",schrijft de ontwerpster. "Hij kon onze flat niet verlaten als hij mij niet aan het huilen had gemaakt. Het leek wel of hij zich slecht wilde voelen. Het was makkelijker om er aan toe te geven, als ik ging huilen hield hij op. Na die relatie heb ik nooit meer gehuild." 

Sex Pistols

Westwood ontmoette McLaren, de latere manager van de Sex Pistols, in de jaren zestig. In 1967 kregen ze samen een zoon, Joe Corré, en in 1971 richtten ze samen het modelabel van Westwood op. 

"Hij was een schoft", zegt Corré over zijn vader in het boek. "Het was een typische disfunctionele, giftige relatie. Ze waren van elkaar afhankelijk en hij had het blijkbaar nodig om haar aan het huilen te maken." 

De autobiografie, getiteld Vivienne Westwood verschijnt op 9 oktober. Westwood schreef het boek samen met biograaf Ian Kelly.