Alex Klaassen was een deel van zichzelf kwijt toen hij in 2011 een burn-out kreeg. "Mijn gevoel voor humor leek volkomen verdampt."

Dat vertelt de cabaratier in een interview met Flair.

Een jaar lang zat Klaassen thuis, een jaar waarvan hij zeker het eerste deel vooral op de bank hing. "Uren, dagen, weken achtereen keek ik, in een vergeefse hang naar luchtigheid, naar dvd's van Friends. Zonder te lachen."

Inmiddels weet de komiek wat er fout is gegaan: "Ik gunde mezelf nooit tijd om op te laden. Werken, stappen, lekker drinken. Zeker als dingen leuk en gezellig zijn, denk je gauw dat het je energie geeft, terwijl het je in werkelijkheid sloopt."

Na een jaar thuis zitten maakte Klaasen zijn terugkeer met de film Chez Nous en nu staat hij in oktober met zijn show Eindelijk Alleen in het DeLaMarTheater. Verder doet de komiek het voorlopig rustig aan.

"Ook al past dat van nature niet bij me, ik heb het wel nodig. Ik kan mezelf nu beter afsluiten en weet hoe ik moet filteren: wat is belangrijk en wat niet? Ik luister naar mijn lichaam. Dat levert een rust op die ik nooit heb gekend. Het houdt mijn batterij vol."