Anouk heeft geen grootse toekomstplannen met basketballer Seraino Dalgliesh, de vader van haar vijfde kind. 

"We gaan niet trouwen en samenwonen", vertelde de 39-jarige zangeres maandag in de radioshow van Giel Beelen. "We hebben geen vaste relatie of zo."

Voorlopig blijven de twee latten. "Het is een hele fijne kerel. We vinden elkaar hartstikke lief en vooral erg lekker, dus dat zit allemaal snor. Maar ik zit niet te wachten op een vast iemand in mijn leven. Daar moet iemand heel veel moeite voor gaan doen."

Anouk, die in juni beviel van Sion Jethro, had haar vijfde kind niet echt gepland. "Maar ik heb altijd meerdere kinderen willen hebben, wat dat betreft was het altijd de bedoeling."

De zangeres wil geen vaste relatie, omdat ze zich snel verliest in de liefde. "Ik ben zo'n eigenwijze eikel dat als ik me echt laat gaan en verliefd ben, geen controle meer heb over de rest. Dat wil ik gewoon niet meer. Ik wil de focus houden op mijn muziek en vooral op mijn kinderen. Ik heb belangrijkere dingen dan een relatie aan m'n hoofd."

Paradise and Back Again

Een van die belangrijkere dingen is haar nieuwe album Paradise and Back Again, dat op 21 november verschijnt. De eerste single Places to Go, die vorige week verscheen, is volgens Anouk geen goede weerspiegeling van de plaat. "Dit is totaal niet de toon. Het album is heel anders, ik kan het niet goed uitleggen, maar heel anders dan Places to Go. Het album heeft niet echt één geluid."

Na het verschijnen van Paradise and Back Again gaat Anouk weer optreden. Op donderdag 26 februari staat de zangeres in de Ziggo Dome, maakte ze maandagochtend bekend. De kaartverkoop voor dat concert start vrijdagochtend.