De Franse acteur Gérard Depardieu onthult dat hij in het verleden twee leeuwen in Afrika heeft doodgeschoten. Dat deed de Fransman naar eigen zeggen uit zelfverdediging.

''Ik begrijp waarom ze leeuwen de koning van de jungle noemen. Stel je voor dat je over de Afrikaanse savanne rijdt en je motor slaat plotseling af. Je stapt uit en staat oog in oog met deze wilde dieren."

"Dus je schiet, alleen al om ze af te schrikken. Ik was er niet om te jagen, ik kwam om Afrika te zien'', citeert Mirror de Fransman.

Depardieu, die over zijn eigen wijngaard beschikt, vertelt ook uitgebreid over zijn drinkgewoontes. ''Ik begin de dag voor 10.00 uur 's ochtends met champagne of rode wijn. En dan opnieuw champagne, gevolgd door een halve fles pastis."

"Tijdens het middageten drink ik twee flessen wijn. En aan het einde van de middag weer champagne, bier en nog meer pastis. Daarna stap ik over op wodka of whisky. Ik drink niet als een normaal persoon, ik kan wel twaalf tot veertien flessen op één dag op.''

Voorzichtig

De 65-jarige acteur weet dat doktoren bezorgd om hem zijn. ''Als ik me verveel, drink ik. Maar ik moet voorzichtig zijn, na een bypassoperatie en ook omwille van de cholesterol. Maar ik ben nog niet van plan dood te gaan. Ik heb nog genoeg energie.'' Bovendien beweert hij nooit helemaal dronken te zijn, door tussendoor dutjes van tien minuten te doen.