Arnold Schwarzenegger lijkt helemaal klaar te zijn met zijn ex-vrouw. De acteur en voormalig gouverneur van Californië liet de beeltenis van zijn voormalig echtgenote Maria Shriver van een officieel portret wissen.

Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant New York PostHet levensgrote portret van de Oostenrijkse Eik had tot voor kort, naast een trotse Schwarzenegger in maatpak, ook een kleine beeltenis van Shriver op een button op zijn revers. 

Die button is nu verdwenen, bleek maandag bij de officiële onthulling in de voormalige ambtswoning in Sacramento. Volgens ingewijden is het zelfs slordig gedaan, wat zou duiden op haastwerk.

"Wie het ook heeft gedaan, hij heeft prutswerk geleverd", zegt een gids van het Californische Capitool. Volgens een andere ingewijde is de 'vlek' met name opvallend omdat deze het reliëf van de rest van Schwarzeneggers colbert mist.

Huishoudster

De 67-jarige Schwarzenegger en de negen jaar jongere Shriver gingen in 2011 na een huwelijk van 25 jaar uit elkaar. De belangrijkste reden was dat Schwarzenegger een buitenechtelijke zoon had verwekt bij de huishoudster, iets dat hij veertien jaar voor zijn vrouw had verzwegen.

De laatste dagen kwam echter naar buiten dat Shriver ook de nodige slippertjes heeft gehad. Zo had zij geruime tijd een affaire met Matthew Dowd, een campagnemedewerker van haar man.