Comédienne en tv-persoonlijkheid Joan Rivers is donderdag overleden, zo heeft haar dochter Melissa bekendgemaakt.

De Amerikaanse, die in het ziekenhuis lag nadat ze afgelopen week een hartstilstand had gehad, is 81 jaar geworden. 

De comédienne, die officieel Joan Alexandra Molinsky Sanger Rosenberg heette, werd op 28 augustus met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat ze tijdens een medische ingreep aan haar keel in een kliniek een hartstilstand kreeg.

Ze lag daarna aan de beademing. Woensdag leek haar situatie te verbeteren en werd ze van de afdeling intensive care naar een gewone kamer gebracht. Volgens haar dochter stierf ze vredig te midden van haar familie en naaste vrienden.

Rivers was vooral in de Verenigde Staten een bekende tv-persoonlijkheid. Haar zware stem en haar ruige New Yorkse accent waren typerend voor haar. Ze maakte verder geen geheim van de vele cosmetische ingrepen die ze onderging.

Johnny Carson

In het begin van haar carrière trad Rivers op in kleine theaters en clubs in New York. In de jaren 60 volgde werk voor de televisie en kwam ze in contact met de beroemde talkshowpresentator Johnny Carson. Die nam haar op en maakte haar groot. Ze was in de jaren 80 een vaste gast in de veel bekeken show van Carson en dankt daar veel van haar roem aan.

Later had Joan Rivers ook eigen shows, waaronder het naar haar vernoemde programma dat ze vijf jaar presenteerde.

Onderzoek

Eerder donderdag kwam naar buiten dat de autoriteiten in de Amerikaanse staat New York een onderzoek zijn gestart naar het Yorkville Endoscopy Center waarin Rivers is geopereerd. Volgens ABC News had het ziekenhuis de ongeregeldheden rond de stembandoperatie van Rivers moeten melden, maar is dat niet gebeurd.

Wat het hartinfarct heeft veroorzaakt, is een raadsel.

Joan Rivers (81) overleden