Cee Lo Green, die werd beschuldigd van het drogeren en misbruiken van een vrouw, vindt dat je geen seks kunt hebben tegen iemands wil als die persoon buiten bewustzijn is. 

"Mensen die zijn verkracht, herinneren zich dat", twitterde Green dinsdag.

"Het is geen verkrachting als iemand niet eens bij bewustzijn is", vervolgde de zanger. "Als iemand inbreekt in een huis dan liggen er glasscherven op de grond. Waar is dan het plausibele bewijs dat iemand is verkracht?"

Green kreeg meteen veel kritiek op zijn berichten. De zanger bood direct zijn excuses aan en verwijderde de tweets vervolgens. Kort daarna haalde hij zijn twitteraccount offline. Entertainmentsite Buzzfeed wist de berichten op te duikelen.

De 39-jarige zanger kreeg vrijdag een taakstraf van 35 dagen en een proeftijd van drie jaar opgelegd omdat hij een vrouw een soort xtc had gegeven. De dame werd naar eigen zeggen naakt wakker naast de zanger en kon zich niets herinneren, waarna ze de conclusie trok dat ze was gedrogeerd. Wel hadden de twee al maanden een relatie.

De zanger gaf inderdaad toe de drug met haar te hebben gedeeld, maar ontkende dat zonder haar medeweten te hebben gedaan. Green werd eerder al vrijgesproken van aanranding, omdat er niet genoeg bewijs is. Hij kreeg de straf opgelegd vanwege drugsgebruik.