De hacker die zondagochtend naaktfoto's van onder anderen Jennifer Lawrence online deelde, heeft beeldmateriaal van tientallen andere beroemde vrouwen in handen.

Ook onder anderen Lea Michelle, Rihanna en Vanessa Hudgens staan op zijn lijst, zo is te zien in een serie screenshots die Buzzfeed deelde.

In alfabetische volgorde zijn verder de namen van onder anderen Avril Lavigne, Amber Heard, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen en Selena Gomez te zien.

Van deze sterren lekte naaktfoto's uit:

De naaktfoto's van de vrouwelijke sterren verschenen zondagochtend op de website 4chan. Variety noemt het één van de grootste hack-schandalen rondom beroemdheden van de laatste tijd.

Volgens gebruikers van 4chan had de hacker toegang tot de iCloud-accounts van de beroemdheden. Dat is onbevestigd en Apple heeft nog niet op de hack gereageerd.

Lawrence

Lawrence is niet bepaald blij met het feit dat naaktfoto's van haar online zijn verschenen. De actrice onderneemt juridische stappen, schrijft Variety. De foto's verschenen samen met beelden van onder anderen Kate Upton, Ariana Grande en Kirsten Dunst.

"Dit is een duidelijke schending van privacy", aldus de woordvoerder van Lawrence. "De autoriteiten weten ervan en iedereen die de foto's van Jennifer Lawrence deelt zal worden vervolgd."

Engerd

Actrice Mary Elizabeth Winstead (A Good Day To Die Hard) reageerde via Twitter op het schandaal. "Aan diegenen die naar foto's kijken die ik en mijn man jaren geleden in de privacy van ons huis hebben gemaakt, ik hoop dat je je goed voelt over jezelf", schreef ze zondagavond.

"Aangezien die foto's jaren geleden zijn verwijderd, kan ik me alleen maar voorstellen wat voor engerd hier moeite voor heeft gedaan. Ik leef mee met alle slachtoffers."

Nickelodeon-sterretje Victoria Justice ontkent dat de foto's van haar echt zijn. "Deze zogenaamde naaktfoto's van mij zijn nep mensen", twitterde zij.