Irene Moors wil de laatste jaren dat haar kinderen thuis wonen genieten van een vrij weekeinde. "Dat is niet de belangrijkste reden dat we stoppen, maar ik vind het ook wel lekker om weer op zondagmiddag thuis te zijn."

Dat zegt Moors in Life4You. Moors en Carlo Boszhard maakten vorige week bekend na vijftien jaar afscheid te nemen van hun zondagmiddagprogramma's.

"Mijn kinderen zijn nog zo'n vijf à zes jaar thuis. Ik vind het wel eens leuk om mee te maken hoe een weekeinde met een vrije zondag is." De 47-jarige Moors heeft een 15-jarige dochter en een zoon van twaalf jaar.

Al voordat Moors en Boszhard aan Life & Cooking, de voorloper van Life4You, begonnen, werkte het duo elk weekeinde. Toen waren de twee op zaterdagochtend te zien in Telekids. "Ik heb 25 jaar in de weekeinden gewerkt en ik wil niet meer hele seizoenen niet thuis zijn."

Reden

Moors benadrukte zondag meermaals dat haar vrije weekeinde niet de primaire reden zijn dat Life4You stopt. Zij en Boszhard hebben zich de laatste tijd meermaals afgevraagd of Life4You nog beter kan. "Het is een lang proces geweest. Je denkt steeds: wanneer is het programma op z'n hoogtepunt? Wanneer heb je alles uitgehaald wat er in zit?"

Dat moment is voor Moors en Boszhard na het huidige, zesde seizoen van Life4You aangebroken. Zondag 31 mei is de zeshonderdste en laatste uitzending van het zondagmiddagprogramma. Het duo is dan vijftien jaar te zien geweest op de zondag.

Hoogtepunt

Moors en Boszhard hebben het beiden moeilijk gehad met hun besluit. "Jij dacht echt: dit is het hoogtepunt. Dat heb ik ook wel gehad, maar toch stonden we er anders in", vertelde Boszhard.

"We moeten het niet vanzelfsprekend vinden dat we samen een programma mogen doen. Je weet nooit hoe het gaat in de televisiewereld. Stel dat ik niet meer met jou aan een tafel zou mogen zitten, dan ga ik je enorm missen."

Zo ver komt het volgens Moors niet. "Ik ben er zeker van dat wij weer ergens samen opduiken. We hebben absoluut geen ruzie. Ik weet dat we terugkomen met een leuk nieuw project. Dat gaan we dan gewoon weer rustig opbouwen."