Lieke van Lexmond heeft zondag op een originele manier gereageerd op de vele nominaties die ze kreeg om mee te doen aan de ALS ijsemmeractie.

Aanvankelijk wilde de presentatrice de actie vanwege haar zwangerschap aan zich voorbij laten gaan. "Misschien niet zo goed voor de baby", vertelt ze in de video op Instagram.

Maar, gaat ze verder, "als je dan genomineerd wordt door je lieve vriendin Doutzen Kroes, dan moet je het natuurlijk wel doen vind ik."Hoewel de emmer met ijswater al klaar staat, ontspringt ze de dans door een grapje uit te halen.

Aan het einde van het filmpje, lijkt het namelijk alsof haar vliezen breken. Tussen haar benen valt plotseling een flinke plas water op de grond. Van Lexmond schrijft in het bijschrijft dat ze wel geld gedoneerd heeft "en dat is waar het om gaat!".

Kroes, die vier weken geleden beviel van haar tweede kindje, plaatste zaterdag een clip op Instagram waarin ze wel een nat pak haalt. Behalve Van Lexmond nomineerde ze ook haar zusje Rens Kroes en Victoria's Secret-collega Candice Swanepoel.

Bekijk het filmpje: