Waylon heeft onlangs bij een therapeut aangeklopt om te praten over alle gebeurtenissen van het afgelopen halfjaar. "Mijn vorige relatie is uitgegaan, mijn carrière staat compleet op z'n kop, de drukte is enorm toegenomen."

Dat legt de zanger uit in AD Magazine.

Waylon, die met Ilse DeLange tweede werd op het Songfestival als The Common Linnets maar daarna voor zijn solocarrière koos, had 'even te veel vragen' waar hij op dat moment niet uit kwam.

"Toen ging voor mij de wereld even op slot." Naast piekeren over zijn carrière dacht de zanger na over zijn 'functie in deze wereld'. "Over dat soort vragen zat ik thuis met de gordijnen dicht te malen."

De therapeut gaf de zanger advies. "Gedachtes om me aan op te trekken als het weer zwart wordt. Heel fijn." Uit gesprekken bleek dat Waylon een gevoelig mens is in een wereld 'vol heftige, zware indrukken'.

"Die indrukken komen bij mij veel heftiger binnen dan bij een ander. Dat zit nu eenmaal in mijn dna. Als ik een relatie heb, wil ik die volledig voelen. Maar als het uitgaat, laat ik die pijn ultiem toe. Zo kan ik extreme pieken beleven, maar ook extreem laag gaan."