Wendy van Dijk stapt volgende week vrijdag in het huwelijksbootje, maar is nog niet nerveus voor de bruiloft omdat ze het nog te druk heeft om er over na te denken.

"Ik moet me nog concentreren op de opnames van Moordvrouw", vertelt de presentatrice in het AD. "Het is nu full on, er moeten nog twee afleveringen worden opgenomen voordat we woensdag richting Ibiza vertrekken."

"Ik geloof dat ik er klaar voor ben. Ik kan nu in dat bruidsgevoel duiken, maar dan word ik wel zenuwachtig. Dus ik probeer net te doen alsof het nog ver weg is."

Dankzij goede hulp van buitenaf gedraagt ze zich niet als een verwende bruid. "Ik heb niets om boos of gefrustreerd over te raken, want alles wordt me uit handen genomen."

Overleden vader

"Dat ik zo rustig kan blijven, heb ik aan mijn lieve vrienden Sander Palte en Stanneke Jacobs te danken. Ze zijn tv-producenten, die als geen ander weten hoe ze een liveshow in elkaar moeten draaien. Toch vinden ze het pittig, vooral omdat er zo veel emotie bij komt kijken. Zo hebben ze iets moois bedacht, zodat ik het gevoel heb dat mijn overleden vader er toch een beetje bij is."

"Zonder hen was ik zeker een bridezilla geweest", gaat Van Dijk verder. "Want als ik dit had moeten organiseren, was die bruiloft er nooit gekomen. Ik hoef gelukkig alleen maar op te komen dagen in mijn jurk."