AMSTERDAM - Bewoners van Amsterdam, die last hebben van de opnames voor de Amerikaansefilm 'Deuce Bigalow 2', hebben dinsdag een stil protest gehouden, zo meldt AT5. De gedupeerden zijn het zat dat zij door de opnames dagenlang hunparkeerplaatsen kwijt waren. 'Bigalow' is, samen met 'Ocean's Twelve', detweede grote Hollywoodfilm die Amsterdam als filmlocatie heeft gekozen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dinsdag moest de crew opnames maken voor een ingewikkeldeachtervolgingsscène en een stunt langs de Amstel. Jan Hoogerwerff was deinitiatiefnemer van het protest. Hoogerwerff: "Dit soort dingen horen nietop de openbare weg, maar in een studio. Dit is al de tweede of derde filmsetvoor mijn deur."

Producent van de film Glenn Gainor verzekert 'dat hij er alles aan doet omgeen negativiteit in Amsterdam te kweken'. In de film spelen naastHollywood-acteurs Rob Schneider en Eddie Griffin, ook Nederlandse acteursals Jeroen Krabbé, Johnny de Mol en Chantal Janzen een rol. Hannah Verboomheeft de belangrijkste vrouwelijke rol veroverd. De filmploeg blijft nog totmedio september in Nederland.