Dean Saunders mag de cel waarin hij sinds woensdag verblijft nog niet verlaten. De 33-jarige zanger werd in Hoorn aangehouden op verdenking van brandstichting. 

Hij kreeg vrijdagmiddag te horen dat de rechter-commissaris heeft bepaald dat hij langer blijft vastzitten. Dat laat de Rechtbank weten.

De advocaat van de zanger laat aan NU.nl weten dat het besluit van de rechter-commissaris als een grote verrassing komt. "Dean betreurt, maar respecteert het oordeel en blijft zijn medewerking verlenen aan het verdere onderzoek."

Saunders zou de auto van de ouders van zijn ex Jamie Faber in brand hebben gestoken. De wagen brandde volledig uit.

"De verwachting was dat Dean vandaag zou worden vrijgelaten en zelf zijn verhaal zou kunnen doen. Dat is nu helaas niet mogelijk", aldus zijn advocaat, die er aan toevoegt de zanger zelf nog niet rechtstreeks te hebben gesproken omdat Saunders wordt bijgestaan door een piketadvocaat.

Faber, de moeder van Saunders' kind, deed eerder dit jaar al aangifte tegen hem. Hij zou haar kort nadat ze uit elkaar gingen hebben mishandeld. De zanger, die de aantijging ontkent, kreeg een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur opgelegd.

Bekijk het Entertainment-overzicht van deze week