Arie Boomsma vindt het prettig om opgemerkt te worden. "Het heeft niet zozeer met mijn uiterlijk te maken, maar wel met relevant zijn, dingen doen die ik belangrijk vind."

Dat zegt de presentator in een interview met Viva.

"Dat bereik ik door mijn programma's, maar ook door te lezen, boeken te schrijven en te sporten. En daarvoor moet alles wijken", aldus Boomsma, die toegeeft dat dat een reden is dat het voor hem moeilijk is een relatie te krijgen.

"Relaties draaien al snel om mij: dat is wel een narcistisch element. Het is moeilijk voor een meisje om daartussen te passen, laat staan erin mee te gaan. Daar komt ook nog eens bij dat ik op sterke, slimme en onafhankelijke vrouwen val. Vrouwen die daar niet tegen kunnen, en waarschijnlijk terecht."

De presentator is niet trots op die eigenschap van zichzelf, maar zegt erbij dat hij zijn hele leven al zo is geweest. "Ik wil winnen, de leider zijn. Speelden we vroeger monopoly, dan was ik de bank. En dreigde ik te verliezen, dan speelde ik vals."

"Het is vreemd als ik er zo over nadenk: ik maak programma's die empathisch en sociaal zijn, maar om ze te kunnen maken, moet ik sterk, gedisciplineerd, gefocust en soms nietsontziend zijn. Ik ben altijd bezig met een volgende stap, wil altijd meer, altijd beter worden. Dat is die eeuwige onrust, die gretigheid in mij."