Liesbeth List voelt zich sinds het overlijden van haar echtgenoot Robert iedere dag verloren. "Robert was en is nog steeds alles voor me."

Dat zegt de zangeres in Story.

List verloor in april haar echtgenoot, met wie ze sinds de jaren 80 samen was. Robert werd getroffen door een hartaanval, waarna de zangeres voor de keuze werd gesteld om haar man in coma te houden waarbij hij altijd als "kasplantje" zou leven, of toestemming te geven om de behandeling te staken. List koos voor het laatste.

Haar echtgenoot kwam in het ziekenhuis terecht toen bleek dat zijn lever niet meer werkte, waardoor zijn lichaam langzaam werd vergiftigd. Twee dagen na zijn opname kreeg hij een hartaanval.

"Robert kunstmatig verder te laten leven, zou egoïstisch zijn geweest. Ik moest hem loslaten. Ik heb Robert waarschijnlijk een lange lijdensweg bespaard. Zou hij uit zijn coma zijn ontwaken, dan zou hij uiteindelijk sterven aan de gevolgen van de kapotte lever."

De zangeres mist haar man iedere dag, maar zegt dat ze steeds meer merkt dat treuren geen zin heeft. "Elke ochtend als ik opsta, realiseer ik mij dat ik weer begin aan een dag zonder mijn man. Maar ik besef dat ik verder moet. Robert zou niet willen dat ik bij de pakken ga neerzitten."