Noortje Herlaar vindt ouder worden 'heerlijk', maar vindt dertig jaar worden toch best heftig. "Dat wordt wel een moment waar ik even stil bij ga staan", zegt de musicalster, die in april dertig wordt.

"Als vrouw is het zo rond de dertig toch wel ingewikkeld qua kinderwens en planning", zegt Herlaar, die al jaren verloofd is met collega William Spaaij.

Herlaar was te zien in musicals als Mary Poppins en Saturday Night Fever en de televisieserie Moeder, ik wil bij de Revue.

Herlaar en Spaaij hebben meermaals gezegd graag kinderen te willen. "Nu vind ik het heel fijn om daar nog helemaal niet mee bezig te zijn, maar ik denk dat dat verandert als die drie er eenmaal in komt. Dan vraagt dat stemmetje in je hoofd toch vaker: zouden we niet eens daar wat serieuzer over gaan nadenken?"

Druk van de maatschappij om een gezin te stichten, voelt Herlaar nauwelijks.

"Het is meer de wetenschap. Als je als vrouw kinderen wil, is bekend dat het slimmer is daar wat eerder aan te beginnen. Door de maatschappij laat ik me niet zo heel erg sturen, hoewel we dat allemaal onbewust toch doen. Ik ben heel blij met hoe ik mijn eigen weg altijd zoek en weet te vinden."