Nick Cannon is nooit vreemdgegaan tijdens zijn huwelijk met Mariah Carey. Zijn vader James neemt het voor de komiek op.

"Lagen verleidingen ooit op de loer? Niet voor Nick, hij hield oprecht van het getrouwde leven", zegt zijn vader in de Amerikaanse krant New York Post.

De komiek bevestigde vorige week dat hij en de zangeres al maanden niet meer onder een dak wonen.

De vader van Cannon was erg verbaasd toen het nieuws naar buiten kwam dat zijn zoon en Carey, die samen een tweeling hebben, na een huwelijk van zes jaar uit elkaar zijn.

"Ik dacht dat alles geweldig ging. De breuk heeft ons enorm overrompeld", zegt hij. "Mariah was twee weken geleden nog bij ons thuis aan het kletsen en aan het lachen. Ik heb ze nooit ruzie zien maken."

Veeleisende Carey

De geruchten dat de breuk komt door zijn veeleisende schoondochter, wuift hij weg. "Ik zie Mariah als de engel van onze familie. Ik heb haar nooit als diva gezien." Cannon denkt dat ze hun huwelijk hadden kunnen redden als ze zakelijk meer overlegden. "Als Nick haar zaken had geregeld of als ze hadden samengewerkt, dan waren ze echt een sterk Hollywood-koppel geweest."

Toch heeft vader Cannon hoop dat de twee niet definitief uit elkaar gaan. "Ze moeten hier doorheen. De liefde zal er altijd zijn, maar ze hebben te weinig tijd voor elkaar. Het laatste wat Nick wil, is terugdenken aan een stukgelopen huwelijk."