Thijs Römer hoeft niet altijd met Katja samen te werken

Thijs Römer vond het fijn om samen met zijn vrouw Katja Römer-Schuurman te acteren in de tv-serie Nieuwe Buren, maar zou dat niet twaalf maanden per jaar willen doen.

"Het is ook lekker als ieder z'n eigen gang gaat", zegt de acteur in 100% NL Magazine. "Voor nu vond ik het boven verwachting leuk."

De 36-jarige Römer, die met zijn 39-jarige vrouw het stel Steef en Rebecca speelt, heeft ook nog nieuwe kanten aan zijn geliefde ontdekt. "Ze kan zich op een draaidag heel goed concentreren op de scènes en zich afsluiten voor de wereld om haar heen. Dat vond ik verrassend", legt hij uit.

"Normaal is ze heel erg naar buiten gericht, expressief en energiek. De laatste keer dat wij samen speelden is acht jaar geleden en dit laat zien dat ze als actrice is gegroeid."

Medea

De twee speelden in Theo van Goghs tv-serie Medea dat ze verliefd werden en werden dat toen ook echt. "Nu spelen we in de serie een stel met een relatie van tien jaar en een kind, en dat is in het echt ook zo", aldus Römer.

"Ik hoop niet dat binnen nu en een paar maanden onze relatie net zo noodlottig aan z'n eind komt als in de serie, want dat gaat gepaard met heel wat geklieder."

Tip de redactie