Albert Verlinde was panisch om gebeld te worden door pers

"Ik ben wel even flink door elkaar geschud." Albert Verlinde vertelt in Veronica Magazine over de affaire rond zijn man Onno Hoes. 

"Elke keer als de telefoon gaat, word je bijna panisch: o jee, daar bellen de ochtendshows weer!" Verlinde noemt het 'bevreemdend'.

Privé en werk liepen ineens door elkaar toen Verlinde eind 2013 onderwerp werd van zijn eigen RTL Boulevard. Het begon allemaal toen zijn echtgenoot zoenend met een 24-jarige Maastrichtenaar gezien was in een hotellobby.

Vervolgens verscheen roddel na roddel over vermeende buitenechtelijke affaires van Hoes in de media.

"Ineens was ik iemand geworden die ik zelf zou hebben gebeld", vertelt Verlinde, die besloot om de affaire niet uit de weg te gaan en in Boulevard te reageren.

"Er stond veel op het spel: niet alleen mijn geloofwaardigheid, maar ook die van het programma. Wij waren er vrij snel uit dat we samen door wilden, maar als ik niet in de uitzending was gaan zitten om mijn verhaal te doen, was ik geen knip voor de neus waard geweest. Daarom móest ik met de billen bloot, anders was het voorbij geweest met me."

Ondanks alles heeft zijn relatie met Hoes het overleefd. "Het gaat nu weer goed met ons, dat is het allerbelangrijkste."

Lees meer over:
Tip de redactie