Geen straf voor vernieling ramen Jan Smit

De 35-jarige Volendammer die in mei de ramen bij Jan Smit ingooide, krijgt geen straf voor vernieling. De politierechter in Haarlem heeft de psychotische man maandag van alle rechtsvervolging ontslagen.

De verdachte, de neef van Smits vrouw Liza, was volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij de vernielingen pleegde.

Kort na het incident werd de man, die al langer met psychische problemen kampt, gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Daar zit hij nog steeds.

De man was daardoor zelf niet bij de zitting aanwezig. Zowel de officier van justitie als de rechter vindt dat hem geen blaam treft, omdat hij psychotisch was op de bewuste avond.

De Volendammer klom in mei over het hek van Smits woning, rukte een lamp af en sloeg zestien ruiten in. Ook de tuinlampen moesten het ontgelden.

De zanger, zijn vrouw en hun kinderen waren thuis, maar niemand raakte gewond. Smit ging eerst zelf achter de neef van zijn vrouw aan en schakelde de politie in, waarna de man werd aangehouden. Hij gaf meteen toe dat hij schuldig was.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie