'Schietpartij feest Chris Brown door ruzie bendes'

De schietpartij die zaterdagnacht plaatsvond tijdens een feest van Chris Brown was mogelijk een confrontatie tussen twee bendes. 

Ingewijden zeggen tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat de politie dat nu als dusdanig onderzoekt. Bij de schietpartij raakten platenbaas Suge Knight en twee anderen gewond.

Brown, die het feestje in de nachtclub in Hollywood organiseerde vanwege de MTV Video Music Awards, zou voordat werd geschoten gebaren van de bende Bloods hebben laten zien. Ook trad de zanger op met om zijn hoofd een rode zakdoek, een kenmerk van die bende. Of Brown, die nog in zijn proeftijd zit voor het mishandelen van zijn ex-vriendin Rihanna, lid is van de bende is niet duidelijk.

Rapper The Game, die ook naar het feest wilde maar niet naar binnen mocht omdat hij had gevochten, is een bekend lid van de Bloods.

Crips

Ook Knight, die in het ziekenhuis herstelt van zes schotwonden, behoort tot de bende. Het is niet duidelijk met welke groep ze het mogelijk aan de stok zouden hebben gehad. Een van de bekendste tegenstanders is de bende Crips, waarmee de Bloods al sinds de jaren 70 overhoop liggen.

Knight was al vaker betrokken bij vechtpartijen tussen bendes. De platenbaas zat naast Tupac in de auto toen die in 1996 werd doodgeschoten door een vermeend lid van de Crips. Ook The Game heeft het geregeld met rivalen aan de stok.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie