Hond van Lauren Bacall erft 10.000 dollar

De eerder deze maand overleden Lauren Bacall heeft haar hond Sophie 10.000 dollar (7600 euro) nagelaten. 

Dat schrijft Page Six.

In de papieren die vrijdag zijn ingediend bij een rechtbank staat dat haar drie kinderen haar vermogen van 26,6 miljoen dollar (20 miljoen euro) mogen verdelen, met dus een speciale gift voor de hond.

Ze werd vaak gezien met haar Sophie, in Central Park, maar ook op rode lopers verscheen ze wel eens met haar viervoeter aan haar zijde. Ook haar twee kleinkinderen kunnen rekenen op een flink bedrag. Calvin en Sebastian Robards kunnen op kosten van haar oma naar de universiteit, als ze dertig worden krijgen ze de rest van de 250.000 dollar (189.000 euro) die ze ieder erven.

Onthullingen

Het publiek hoeft niet te rekenen op nieuwe onthullingen uit het leven van de actrice. "Ik verzoek dat mijn kinderen mijn wens respecteren en bepaalde persoonlijke brieven, geschriften, dagboeken en papieren of andere memorabilia privé houden", schreef Bacall vorig jaar in haar testament.

Wel werd bekend dat ze hoge eisen stelde aan haar twee huishoudsters, die een fooi van 15.000 en 20.000 dollar (11.000 en 15.000 euro) krijgen uit Bacalls nalatenschap. "Oh mijn god. Ik had nooit gedacht dat ze iets voor mij zou doen", reageerde huishoudster Isla Hernandez nadat ze hoorde dat ze geld kreeg. "Ze was aardig, maar veeleisend."

Lees meer over:
Tip de redactie