'Weduwe Robin Williams erg positief'

Susan Schneider probeert na de dood van haar man Robin Williams zo positief mogelijk te blijven.

Dat zegt Maxwell Drever, een goede vriend van Williams, zo schrijft People.

"Ze is verrassend veerkrachtig en wil van zijn dood iets positiefs maken voor anderen zodat zij niet hoeven mee te maken wat zij en Robin meemaakten," aldus Drever tijdens een benefietevenement op zijn landgoed, in de buurt van Williams huis. "Susan is opgewekt en heeft een positieve houding, maar het is nu erg moeilijk voor haar."

Williams had een fiets aan de stichting van zijn vriend gedoneerd om geld op te halen voor studiebeurzen voor kinderen uit arme gezinnen. Ook Drevers zoon Galen prees tijdens een speech op het evenement Robins weduwe.

"Ze is een geweldige, positieve vrouw. Ze hielden ontzettend veel van elkaar en ze waren altijd samen. Ze waren simpelweg het schattigste stel ooit. Er valt weinig over te zeggen, behalve dat ze er op de best mogelijke manier mee omgaat."

Het was de bedoeling dat Williams afgelopen zaterdag de show zou stelen. "De garage stond klaar met alle kostuums. Tijdens zijn verjaardag probeerde hij al die gekke pakken uit en hing hij de clown uit", zegt Drever die iedere week aan yoga deed met de komiek.

Hij kijkt met een dubbel gevoel terug op de lol die ze hadden. "Tegelijkertijd wisten we allemaal wwat hij doormaakte. Hij was depressief. Uit ervaring in mijn familie wist ik wat voor impact dat had. Om dan ook nog eens met Parkinson te maken te krijgen, denkend dat je je stem verliest en niet meer kunt fietsen... Het was oneerlijk dat iemand die zoveel plezier aan de mensen gaf daar te maken mee zou krijgen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie