De man die eerder beweerde als tiener door X-Men-regisseur Bryan Singer seksueel misbruikt te zijn, wil zijn aanklacht intrekken omdat hij niet langer een advocaat heeft die hem in de zaak kan vertegenwoordigen.

In rechtbankdocumenten die zijn ingediend in Honolulu vraagt het vermeende slachtoffer Michael Egan onder voorbehoud de zaak te sluiten, waarbij hij het recht wil houden de zaak in de toekomst voort te zetten, meldt BBC.

Bryan Singer wil de zaak liever definitief sluiten en Egan laten opdraaien voor alle juridische kosten. Zijn advocaten schrijven dat het voor Singer schadelijk is als Egan nu wegloopt voor de rechtszaak. Volgens de advocaten moet Singer de kans krijgen zijn naam te zuiveren.

''Het komt erop neer dat Egan erkent dat hij de zaak zou verliezen'', zegt de advocaat van de regisseur. ''Nu draait het om de vraag of de zaak wordt gesloten onder voorbehoud of voorgoed.'' De rechter wil binnen een half jaar nog een hoorzitting houden alvorens een besluit te nemen.

Schikking

De inmiddels 31-jarige Egan is een voormalig model. Hij zegt dat de X-Men-regisseur hem op 17-jarige leeftijd seksueel misbruikte in Hawaii.

Vorige maand werd bekend dat Egan en zijn advocaat uit elkaar waren, nadat Egan niet bereid was een schikking van 100.000 dollar, omgerekend 80.000 euro, te treffen met Singer.

Egan beschuldigde in het verleden nog drie andere Hollywood-figuren van misbruik, maar die aanklachten werden ook ingetrokken.