LONDEN - De ex-vriend van Liz Hurley, de 35-jarige miljonair Steve Bing, heeft bij het hooggerechtshof in Londen een vaderschapstest aangevraagd. Hij wil weten of de op 4 april geboren Damian Charles Hurley van hem is. Dat heeft een woordvoerster van de Amerikaanse filmproducent vrijdagavond meegedeeld.

Het 36-jarige Britse model had achttien maanden lang een relatie met Bing, nadat zij na dertien jaar haar minnaar, de Britse acteur Hugh Grant, aan de kant had geschoven. Bing liet weten dat zij op het moment dat Hurley zwanger raakte, geen exclusieve relatie hadden.

Aangezien het de miljonair niet lukte contact te krijgen met het sexy model, heeft hij advocaten ingeschakeld. ,,Wanneer bewezen is dat Bing de vader is van Damian, zal hij de baby graag royaal ondersteunen en een rol spelen in zijn opvoeding'', zo luidt de verklaring.

Hurley zelf was 'extreem verbijsterd' dat haar ex-vriend privé-aangelegenheden openbaar heeft gemaakt. Zij liet vrijdagavond weten dat Bing geen enkele poging heeft ondernomen om contact met haar op te nemen.

Ze was zeker bereid geweest om mee te werken aan het vaststellen van het vaderschap als Bing daarom gevraagd had. Het fotomodel heeft zich na het ontslag uit het ziekenhuis niet meer in het openbaar laten zien en zou als gast in Elton Johns landhuis bij Windsor verblijven.