Reinout Oerlemans denkt dat zijn hartaanval in mei deels te maken had met de stress over het echec van het tv-project in het VUmc. "Ik denk dat ik mezelf voorbij ben gerend." 

De ziekenhuissoap Tussen Leven en Dood werd twee jaar geleden na een aflevering van de buis gehaald omdat patiënten op de spoedeisende hulp van het VU medisch centrum werden gefilmd.

"Dat is eigenlijk de meest vervelende en nare periode uit het ondernemerschap geweest", blikt de 43-jarige Oerlemans terug in een interview bij BNR. "Dat is niet iets wat ik heb bedacht."

Volgens de tv-producent, die eerder dit jaar zijn bedrijf Eyeworks verkocht, is het nooit de opzet geweest om mensen stiekem te filmen. "Daar zijn gewoon fouten gemaakt in de productie en dat is heel dom geweest."

Spijt

Door zijn drukke en stressvolle loopbaan had Oerlemans niet altijd tijd voor zijn vier kinderen. Spijt heeft hij daar niet van. "Als het niet kon, dan kan dat niet." Toch heeft de tv-producent, die getrouwd is met Daniëlle Overgaag naar eigen zeggen een "onwijs goede" band met zijn kinderen. "Als ik thuis ben, ben ik ook echt thuis."

Het VUmc en Eyeworks troffen vorig jaar een schikking met het OM waardoor ze niet werden vervolgd voor het opzettelijk schenden van het medisch beroepsgeheim en het heimelijk afluisteren van gesprekken.

Het ziekenhuis betaalde dertigduizend euro en Eyeworks twintigduizend. Daarnaast moesten beide organisaties een schadevergoeding betalen aan zeven patiënten die aangifte hadden gedaan.