Jett Rebel rookt 'medicinale wiet' tegen ADHD

Muzikant Jett Rebel (Jelte Tuinstra) rookt naar eigen zegen 'zuiver medicinale' wiet.

Dat vertelde hij toen hij tijdens een interview met het AD een joint opstak.

"Tegen mijn ADHD, chronische hoofdpijn en RSI. Misschien is het een grote smoes en ben ik gewoon verslaafd, maar zonder blowen ben ik zo hyperactief dat ik helemaal gek word van mezelf", verdedigt hij zichzelf.

De androgyn rockster verhuisde in januari vanuit Amsterdam naar een bungalow aan de bosrand van Soesterberg. "Hier kan ik muziek maken zonder dat de buren klagen.

In Amsterdam had ik ook een vrij overvloedig sociaal leven. Genoot ik van, maar uiteindelijk voelde ik duidelijk dat ik m’n tijd niet meer wilde verdoen met drank, drugs en vrouwen. En zeker niet op de inhoudsloze manier zoals ik het soms deed." In het bos is hij naar eigen zeggen veel productiever dan in de hoofdstad.

Verhuizing

Ruim een jaar voor zijn verhuizing nam het 23-jarige talent al een andere drastische stap. "Ik besloot gewoonweg de glitterpakjes, die ik vroeger thuis al droeg, ook op het podium te dragen. Ik vond het als jonge jongen al leuk mijn vrouwelijke kanten te benadrukken.

Niet op een travestietenmanier, maar gewoon omdat ik houd van vrouwendingen als shoppen en opmaken. Nagellak is echt geweldig: mooie kleurtjes uitzoeken, patroontjes verzinnen, heel precies lakken, laten drogen en ze dan laten zien aan m’n vriendinnen. Waarom zou ik dat niet mogen als heteroman?"

Echt kunstzinnig zijn zijn outfits niet bedoeld, benadrukt hij. "Ik voel me gewoon lekker met nagellak en lippenstift op. Wel hoop ik te laten zien dat iedereen zelf mag bepalen wat hij draagt of hoe hij eruitziet. Op dat gebied is er nog zo belachelijk veel onverdraagzaamheid. Zelfs in Nederland."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie