Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, is niet van plan om zelf schoon te gaan maken nu zijn keuken door een huisbrand is verwoest.

"Weet je wat het leuke is: ik ben geen vrouw, ik hoef dit niet op te ruimen", grapt de 79-jarige artiest donderdagavond in RTL Boulevard.

In het huis van Van Toor in Vlaardingen brak woensdagavond plotseling brand uit. "Ik stapte in mijn auto en werd gebeld", vertelt hij. "Ik drukte op het knopje om de speaker aan te zetten en hoorde mijn vrouw gillen. 'Bas, kom naar huis, het hele huis staat in de brand!'''

De brandweer was er snel bij. Er raakte niemand gewond, al moest zijn vrouw Coby wel worden nagekeken nadat ze rook had ingeademd. Door de brand is de keuken een bende. "Ik zou graag een bakkie koffie willen zetten, maar ik heb geen schone koppies!"

Smoorverliefd

Van Toor was van plan om te gaan verhuizen, omdat hij zijn studio wil ombouwen tot seniorenwoning. Dat proces loopt nu vertraging op, weet Boulevard. Maar Van Toor is allang blij dat zijn echtgenote niks mankeert. "52 jaar met haar getrouwd en nog smoorverliefd!"

Bas van Toor en zijn broer Aad veroverden vanaf 1976 vele kinderharten als het duo Bassie en Adriaan. Hun televisieserie over de avonturen van een clown en acrobaat wordt tot op de dag van vandaag uitgezonden.