Dave Roelvink is donderdagmiddag door de politie gearresteerd in verband met een roof in een villa in Burgerbrug.

De 24-jarige zoon van zanger Dries Roelvink zou betrokken zijn geweest bij een juwelenroof. Dat heeft zijn vader, zanger Dries Roelvink, bevestigd.

Volgens Dries wordt zijn zoon verhoord en kan dit wel een paar uur duren. Roelvink vindt het heel vervelend dat de naam van zijn zoon wordt genoemd in deze zaak, maar hij is ook blij dat Dave momenteel op het bureau zit.

"Ik juich dit wel toe. Afgelopen week gingen er zoveel verhalen in de media, nu komt er eindelijk echt duidelijkheid", aldus de vader die benadrukt alle vertrouwen te hebben in zijn zoon.

De politie heeft naast Roelvink drie andere jongens gearresteerd. De jongens zitten momenteel vast en worden verhoord. Ze komen uit Amsterdam, Landsmeer en Wilnis.

Roelvink was samen met vrienden op een feestje bij de 21-jarige Melissa thuis. Dat zou behoorlijk uit de hand zijn gelopen. De volgende dag bleek dat er veel spullen waren ontvreemd. 

Er zou voor ruim 60.000 euro aan voorwerpen zijn gestolen, waaronder elektronische apparaten, kleding en sieraden.

Aangifte

Eerder op de dag liet Erik Kwant, woordvoerder en privédetective van de familie, weten dat Roelvink aangifte wegens smaad en laster tegen hem en de familie zou doen. De woordvoerder van de politie kan deze aangifte niet bevestigen. "Daar is bij ons niks over bekend."

Ook daarvoor zei Roelvink al niets met de roof te maken te hebben. 

"Je wordt ergens van beschuldigd, maar ik weet van niks! Ik heb alleen maar een leuke avond gehad, meer niet!", zei hij in De Telegraaf. Hij zou pas de volgende ochtend hebben gehoord dat zijn vrienden misbruik van de situatie hadden gemaakt.