Chris Pratt houdt zich niet bezig met de mogelijkheid dat hij door zijn hoofdrol in de film Guardians Of The Galaxy ineens heel erg bekend wordt. "Ik heb het geluk dat ik niet veel overdenk in mijn leven."

Dat vertelt de acteur aan Metro.

"Bovendien heb ik in een eerder stadium in mijn carrière geleerd mijn verwachtingen altijd naar beneden bij te stellen. Als je dat niet doet, breekt je hart keer op keer", vervolgt de acteur die in de film de rol van superheld Peter Quill speelt, ook wel bekend als Star-Lord.

Om eruit te zien als een superheld moest Pratt flink aan de bak. "De eerste vijf maanden van mijn betrokkenheid bij Guardians Of The Galaxy bestond uit het dag in, dag uit in de weer zijn met een personal trainer", zegt hij.

Al het sporten vond Pratt wel een beetje 'saai'. "Vooral qua eten. Het kwam neer op kip, broccoli, rijst, kip, broccoli, rijst en kip, broccoli, rijst."

Zijn vrouw, actrice Anna Faris, twijfelde tussen opgewonden zijn en ergeren, bekent hij. "De ene keer was het ’O my God, look at your body. That’s crazy!’ en de andere keer riep ze vertwijfeld: 'Kun je alsjeblieft eens een keer iets éten!'"