Arie Boomsma vindt het heel erg fijn om vrijgezel te zijn, maar merkt tegelijkertijd ook dat het wat onrustig is. "In clubs en restaurants voel je de onrust van het praten en versieren."

Dat vertelt de presentator in een interview met Veronica Magazine.

"Ik merkte de afgelopen jaren dat als ik iets met iemand had, ook al was het maar een paar weken, dat er een soort rust over me heen kwam. Dan kon ik me op die persoon concentreren, op werk en sport, en dat was het dan."

Boomsma is nu gelukkig als vrijgezel, maar vraagt zich soms wel af hoe lang dat nog zo is. "Ik weet dat als ik iets begin met iemand, het niet voor lange tijd zal zijn, want dat wil ik nu niet. Maar stel dat ik zestig of zeventig ben en ik ben nog alleen, vermaak ik me dan ook op deze manier?"

Eén vrouw

De 40-jarige presentator zegt er volledige vrede mee te hebben gehad als hij zijn hele leven bij één vrouw was gebleven. "Ik denk dat het voor mensen goed zou zijn om altijd bij dezelfde partner te blijven. Als de seks goed is en je bent niet uitgekeken op elkaar waarom zou je dan verder kijken?"

Toch merkt Boomsma dat het voor hem nog erg lastig is om een lange relatie te hebben. "De dingen draaien snel om mij. En eerlijk gezegd is dat de reden dat relaties vaak stuklopen. De vrouwen op wie ik val, zijn sterke persoonlijkheden die op een gegeven moment het gevoel krijgen dat ze míjn leven leiden. En dat is ook vaak zo. Ik trek veel naar me toe, er is altijd veel aan de hand."