Jamai Loman ziet met zijn nieuwe presenteerklussen een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Loman schuift de komende twee weken aan bij RTL Boulevard en wordt daarna de vaste vervanger van Albert Verlinde.

Ook gaat de 28-jarige Loman aan de slag als backstageverslaggever bij The Voice.

"Ik ga er helemaal voor, ook al zullen sommige mensen sceptisch zijn over mijn kansen in Hilversum. Toen ik twee jaar na Idols een musical ging doen, werd er ook aan mijn perspectieven op dat vlak getwijfeld. Door keihard te buffelen heb ik in dat wereldje toch een mooie carrière opgebouwd," vertelt hij maandag in het AD

Een definitieve keuze voor televisie zal Loman voorlopig niet maken. "Ik wil hoe dan ook alle dingen die ik leuk vind - zingen, acteren, presenteren, musiceren en meer - blijven combineren. Simpelweg omdat ik geen zin heb om keuzes te maken in mijn bestaan. Kiezen voor één discipline zou niks voor mij zijn. Ik ben liever allround."

Nieuw album

Ook het zingen is Loman nog niet uit het oog verloren. "Ik heb genoeg nummers om na elf jaar weer een cd te maken. Maar een nieuw album uitbrengen durf ik gewoon nog niet. Puur door onzekerheid. Ook al roepen duizenden mensen dat ze een liedje mooi vinden, in mijn ogen is het nooit af of goed genoeg."

Door al dat werken staat zijn liefdesleven wel even op een laag pitje, moet Loman bekennen. "Ik ben vrijgezel, 'getrouwd' met mijn werk en niet actief op zoek naar een levenspartner. Zeker niet nu ik druk ben met televisie. De ervaring leert dat ik, als ik een relatie heb, slecht functioneer op het werk. Ik heb de neiging om al mijn energie in een relatie te steken. Alles moet daarvoor wijken. En ik baal als ik daardoor mijn werk minder goed kan doen.

Loman kan naar eigen zeggen prima leven met zijn "eindeloze, onmogelijke en soms irritante hang naar perfectie en controle". "Het zijn eigenaardigheidjes in mijn persoonlijkheid. Maar ondanks alles ben ik een gelukkig mens."