Volgens Tomi Rae, de weduwe van James Brown, zijn de benen van de soulzanger afgehakt na zijn dood.

Na het overlijden van de ster raakte Rae verwikkeld in een bittere strijd met de overige familieleden van Brown, zo vertelt ze in een interview met The Mail on Sunday.

Zo moest er een DNA-test gedaan worden om te bewijzen dat Brown de vader was van haar zoon, James Junior. "Ze konden geen normale DNA-test doen omdat hij te veel balsemvloeistof in zijn lichaam had.

Dus moesten ze zijn benen eraf halen om bij zijn beenmerg te komen. Ik heb aan één stuk door gehuild toen ik het hoorde. Ze hebben de benen afgehakt van mijn man, de beste danser van de wereld", aldus een huilende Rae.

Berooid

Daarnaast werd zijn lichaam veertien keer verplaatst in de zes maanden na zijn dood, om te eindigen in een tijdelijk graf in de tuin van zijn oudste dochter Deanne.

De 73-jarige James Brown overleed op eerste kerstdag 2006. Weduwe Rae verklaart dat ze berooid is achtergebleven en soms als muzikant op straat moet spelen om wat geld te verdienen. Ze heeft dan ook geen goed woord over voor de overige familieleden en vrienden.

"Ze hebben zijn laatste wens niet ingewilligd - om voor mij en zijn zoon te zorgen - en ze hebben zijn lichaam onteerd. De enige die zich netjes heeft gedragen is meneer Jagger." Mick Jagger maakte onlangs Get On Up, een biografie over de soulzanger.